På hemväg

Snart börjar min näst intill 48h resa tillbaka till Sverige igen. Blandade känslor som alltid efter läger men fasen vad jag saknar broccoli så ska nog bli rätt skönt att komma hem ändå..

Dag 15

Woho!! Äntligen har vi fått tag på knäckebröd 😛 igår var det culture festival day, jag och mina arbetskamrater gick runt och kolla lite på läger området där vi hitta en avdelning med svenskar som mer eller mindre kastade knäckebröd Läs mer »

Dag 12

Enda anledningen till att jag inte skulle komma hem just nu skulle vara för att jag har smält bort. De är närmare 40 grader och man svettas kopiösa mängder. De går inte ens föreställa sig. Sen är mina fötter så Läs mer »

Dag 11

Äntligen är vi framme på lägret och lägerkänslan stiger mer och mer. Även om de är lite mindre än vad de va i Sverige för 4 år sedan så är de fortfarande enormt. Vi är cirka 8000 IST:are (funktionärer) som Läs mer »

Dag 6

Sista dagen på rundresan idag. Imorgon ska vi åka till en ö som jag bara inte kan lära mig namnet på (tro mig, jag har övat) där ska vi möta upp resten av alla IST:are och även gå en dag Läs mer »

Dag 5

Sightseeing fortsätter. Mer tempel, ett täckt av guld, ett enormt buddistiskt, ett med tusentals portaler som tillsammans skapar en pasage upp på ett berg, fler trädgårdar, en bambu skog, ännu mera shopping och maten fortsätter att vara lika konstig. Dock Läs mer »

Dag 3

Tredje och sista frukosten i Tokyo. Idag ska vi bege oss vidare till Kyoto. Så mycket av det jag föreställt mig om Japan är sant. Ingen kan ordentlig engelska, det är folk överallt, inga knivar eller gafflar någonstans, toaletten både Läs mer »

dag 1

Godmorgon Tokyo! Efter 2h bil, 5h buss,15h flyg och 40 min snabbtåg kom vi äntligen fram till hotellet och en ordentlig säng efter fruktansvärt obekväma ställningar i bil, buss och flygstolar. Men innan läggdags gick vi ut för att hitta Läs mer »

Japan 2015

Det är 4 år sedan sisst, och 44 år sedan det ägde rum i Japan. I år är det dags för den 23:e upplagan av World Scout Jamboree, och alltså bär det av till det fjärran landet Japan. Ungdomar från nästan Läs mer »