Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har. Som första plag rekommenderar vi en långärmad scoutskjorta samt en halsduk. Senare kan man komplettera med andra plagg. Din ledare vet mer om vad du behöver och hjälper till med inköp.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop. Titta gärna där vad som finns. Scoutkåren brukar beställa gemensamt för att spara portokostnader. Tala med din ledare om vad du vill ha.

Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.