Läger på hemmaplan – öppet för gäster

Nybyggarna 18

Så heter årets läger och för första gången har vi läger vid scoutstugan. Då inviger vi den nya mulltoan som är under byggnation. Vi inviger även scoutkåtan, som är i stort sett klar för användning. 75-årsfirandet sker onsdagen 8 augusti, under eftermiddag och kväll.

Deltagarna får uppleva friluftsliv från 1800-talet och provar också scoutåret 1943 då scouterna i Väring startade. Vi hoppas få besök av några av dem som var med vid starten.

Olika hantverk, naturkunskap, vandring och bad, lägerbål, byggnation och uppfräschning av nuvarande lokaler står på programmet. Föräldrar och andra intresserade är välkomna att bidra med sin tid och kunnande.

Matlagning brukar ju ske över öppen eld men väderläget gör att vi får överväga gasol istället. Smidet får också vänta då det innebär gnistbildning.

Cafét för allmänheten är öppet mellan 10.00-20.00 mellan 5 och 9 augusti. Då välkomnas besökare som får se ett scoutläger på nära håll. Alla i bygden, tidigare medlemmar och alla som är nyfikna på scouting är välkomna. Kanske vill du prova att sova över? Hör med ledarna om vad som är möjligt.

Vi välkomnar fler vuxna som hjälper oss med ungdomsverksamheten. I höste behöver vi främst fylla på för upptäckare och spårare. Gratis utbildning erbjuds givetvis. Alla ledare arbetar ideellt men får träning i ledarskap och är du förälder får du kvalitetstid med dina och andras barn, vilket är nog så värdefullt.

Frågor? Kontakta Ingela 070-3545924

Välkomna!