Scouternas stora vedhämtardag 14 oktober 09.00-12.30

Scouter eldar ofta – för mys, mat och värme. Till detta behövs ved och den börjar nu ta slut. Den 14 oktober kan scouter. Föräldrar och ledare hjälpas åt för att fylla vedboden. Vi hoppas att Du kan hjälpa till!

Vi träffas 09.00 vid scoutstugan och där delar vi oss i två vedhämtarlag. Till Odensåker behöver vi bilar!

1 Scoutstugan

Några med traktor, vedklyv och starka armar staplar tyngre vedklampar av det vi fäller när vi röjer för nya grillkåta. Ta med arbetshandskar.

2 Odensåker

Helena leder oss i bilar till ett röjt skogsområde där vi kvistar och bär ut klenare lövträd som sedan skall köras till scoutstugan och bli vår ved. Här kan både vuxna och barn vara med. Ta med yxa om du har och kan hantera den. Andra bär slanorna till uppsamlingsplatsen. Alla kan vara med och samla ved. Arbetshandskar är bra.

Vi bjuder på saft och grillkorv vid scoutstugan 12.30.

Välkomna till stora vedhämtardagen!

Värings scoutkår