Dag 3

2015 japan
22 juli, 2015 av admin

Tredje och sista frukosten i Tokyo. Idag ska vi bege oss vidare till Kyoto. Så mycket av det jag föreställt mig om Japan är sant. Ingen kan ordentlig engelska, det är folk överallt, inga knivar eller gafflar någonstans, toaletten både sprutar en ren och blåser en torr. Dessutom är toaringen uppvärmd, som om det inte vore varmt nog redan. Det är reklam överallt och den mesta reklamen är i pastellfärger med en söt liten figur och en pratbubbla.
Sen att de är så tyst (det är nästan ingen trafik alls) och rent för att vara en så enorm stad gör mig förvånad. Det finns inga papperskorgar och ändå finns det inte ett tuggummi på gatan. Man får inte röka utomhus utan ska man röka får man antingen gå in på en restaurang eller hitta en rökzon. Det är aldrig okej att vara för högljud utan det sitter uppe flera förbudsskyltar om att man måste vara tyst. Men de vi skrattar mest åt är att alla fortsätter att prata japanska med en även om det är väldigt uppenbart att man inte förstår och de får panik om man frågar nått och de inte kan hjälpa till.
De finns massor att göra, se och uppleva. Vi har vart uppe i Tokyos statshus och kollat på utsikten. Sett Tokyo tower, Shibuyakorsningen och kejsarens tempel. Varit i flera andra tempel och parker. Vandrat runt på många riktigt stora shoppinggator, ätit suschi från rullband och massa annan konstig mat som man inte har en aning om vad det är för nått.
Puss och kram på er!