Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och alla får vara med och ta plats. I Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Under sommaren 2022 var några av oss med på Jamboree 2022. En häftig upplevelse med 11000 scouter från Sverige och andra länder. På avslutningen kom också Frans, Clara H, Tusse, Loreen och sist kungen, som talade och gjorde Raketen med oss från scenen. Coolt!

Hösten 2022 kör vi varannan tisdag och varannan söndag framöver. Sedan utvärderar vi och planerar för fortsättning. Ni får ett schema med alla dagar!

Ledare är Helena O, Andreas L, Eigil H, Sara K och Per K..