På våra avdelningsmöten gör vi olika aktiviteter tillsammans. Aktiviteterna följer scoutmetoden som är unik för scouting.

Spårarna lär sig det mesta genom olika lekar. Det kan handla om att samarbeta i patrullen, lära om naturen, olika hantverk eller att laga mat på stormkök. Att övernatta borta utan föräldrar är också en lärdom. Upptäckarna lagar mer och avancerad friluftsmat, de lär sig hantera kniv och yxa, åker på vandringshajk och använder rep för att fästa och bygga ihop. Kompass och karta, spårtecken i naturen och att bli sams när man varit arg på någon är också bra att kunna. Äventyrarna klarar mer och mer utan ledarnas inblandning. De bygger och lagar mat, vandrar, paddlar och träffar andra scouter. Utmanarna sköter sig mer själva och gör planer för stora och små äventyr, allt från Billingen till Kebnekaise. För alla gäller att scouterna deltar i planering, genomförande och utvärdering av vad de gör och hur det går.

Scoutmetoden

Scoutmetoden är en metod för personlig och social utveckling där vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen. Varje scout får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Våra aktiviteter är utmanande, roliga och spännande.

På Scouternas webbplats kan du läsa om scoutmetodens sju olika delar. »

Scouternas Aktivitetsbank

Scouterna har en egen Aktivitetsbank där alla kan hitta roliga aktiviteter för olika åldrar och med olika teman.

Hitta aktiviteter i Aktivitetsbanken. »

Läger

Att åka på läger med sin patrull eller avdelning är ett riktigt äventyr för de flesta scouter, oavsett hur gammal man är. Varje avdelning i vår kår åker på ett eget helgläger (hajk) varje termin. På sommaren brukar vi åka på ett större läger tillsammans med andra kårer.

Prata med avdelningsledarna om du vill veta vilka läger de planerar för sina scouter under terminen.

Utrustningslista för läger

Varje läger har sin egen utrustningslista. Vi har tagit fram en standardutrustningslista för att åka på ett helghajk. (Här kan ni lägga in en pdf eller en egen undersida. ) Kolla alltid av med ansvarig ledare för hajken vad som gäller för just din hajk eller läger.

Scouternas läger i Sverige och världen

Från att du är upptäckarscout kan du åka på läger i Sverige och världen som anordnas centralt av Scouterna. Det kan till exempen vara en segling i Östersjön med vårt skepp Biscaya eller den utmanande vandringen Explorer Belt någonstans i Europa.

Scouternas läger i Sverige och världen. »